Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

MIMOSA pudica

Tehnologia de cultura
Planta perena.

Durata culturii: stadiul de rasad – 10-12 saptamani; inflorire – 18-24 saptamani, productia anuala este posibila.
Perioada de semanat: ianuarie-aprilie, direct in ghiveciul final.
Germinarea
Dureaza 12-15 zile la 20-26oC. Necesita lumina pentru germinare, semintele nu se acopera. Semintele se tin in apa calduta 24 ore inainte de semanat. Substratul se trateaza cu fungicide impotriva Pythium. Se mentine solul umed, dar nu ud.
Dupa semanat, se evita soarele direct prin umbrire.

Substratul de cultura
Se foloseste un substrat bine drenat, fertilizat initial, cu pH 5.5-5.8.
Producerea rasadului
Dupa rasarire se reduce umiditatea solului, dar nu trebuie sa se usuce, si se reduce temperatura la 20oC. Se incepe fertilizarea la 50 ppm N. Dupa aparitia completa a frunzelor adevarate se poate creste fertilizarea la 150-200 ppm.
Se transplanteaza  la 6-8 saptamani de la germinare 2 plante/ghiveci de 9-10 cm sau 3-5 plante/ghiveci de 11-15 cm.

Temperatura
Plantele cresc la 18-20oC. Dupa dezvoltarea radacinilor se reduce temperatura treptat la 18oC. Cultivarea la o temperatura mai scazuta duce la obtinerea de plante mai compacte. Temperaturi sub 15oC inhiba cresterea plantelor, iar temperaturi sub 5oC deterioreaza plantele. Pastrarea peste iarna in sera rece este posibila.

Fertilizarea
Necesita fetilizare moderata, spre ridicata. Se fertilizeaza saptamanal cu 150-200 ppm fertilizant pe baza de potasiu. Se evita excesul de amoniu si azot. Se previne deficitul de Mg prin aplicarea de sulfat de Mg (0.05%) de 1-2 ori, iar in caz de deficit de fier se aplica chelati de Fe de 1-2 ori.

Sugestii de cultura
Se cultiva pentru inceput mai umed, apoi mai uscat. Se evita udarea in exces.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.