Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Alyssum saxatile Ciucusoara

Tehnologia de cultura Ciucusoara

Ciucusoara este o planta perena.

Durata culturii: stadiul de rasad – 5-6 saptamani; inflorire – 7-10 luni, cu vernalizare.
Perioada de semanat: martie-august.

Germinarea
Dureaza 10-14 zile la 18-20oC. Se acopera usor cu vermiculit dupa semanat. Se mentine solul umed, dar nu ud.

Substratul de cultura la Ciucusoara
Se foloseste un substrat bine drenat, fertilizat initial, cu pH 6.0-6.5.

Producerea rasadului de Ciucusoara
Dupa rasarire se reduce umiditatea solului, dar nu trebuie sa se usuce, si se reduce temperatura la 16-18oC. Se incepe fertilizarea la 50 ppm N. Dupa aparitia completa a frunzelor adevarate se poate creste fertilizarea la 80-100 ppm.
Se transplanteaza  la 6-8 saptamani de la germinare 3-5 plante/ghiveci de 7-13 cm.

Fotoperioada/Lumina
Plante neutre la durata luminii. Primavara, cand temperatura creste peste 15oC, se suplimenteaza lumina, pentru o buna calitate a plantelor.

Temperatura
Plantele de Ciucusoara cresc la 12-15oC sau afara. Iarna se pastreaza in interior la 3-5oC sau afara. Necesita vernalizare pentru 8-10 saptamani. Primavara plantele pornesc in vegetatie pentru 8-10 saptamani la 10-15oC sau pentru 5-6 saptamani la 15-18oC.

Fertilizarea
Ciucusoara necesita fetilizare moderata. Se fertilizeaza saptamanal cu 80-100 ppm fertilizant pe baza de potasiu. Se evita excesul de amoniu si azot. Nu se fertilizeaza dupa 15 septembrie. Primavara se fertilizeaza cu 100-130 ppm, fertilizant complet.

Sugestii de cultura
Productia iarna este posibila la temperaturi peste 15oC si suplimentarea luminii. Ciucusoara se planteaza in sol bine drenat, calcaros si locatie insorita. Radacinile sunt foarte sensibile la substratul prea ud.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.