Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

TOMATO - Moneymaker - Tomate de solar

Soi vechi (heirloom) timpuriu, cu creștere nedeterminată și rapidă. Se cultivă atât în solar cât și în grădină
Descriere: plantă viguroasă,foarte productivă. Fructele sunt rotunde, uniforme,de culoare roșie, medii ca mărime (100-150 gr.). Lăstarii trebuie sprijiniți.
Semănare: pentru răsad, în interior, din Ianuarie până în Aprilie
Plantare: Aprilie-Iunie
Recoltare:Iunie-Octombrie.
Ambalare: plic/50 semințe.
Tomate Moneymaker.jpgTomate Moneymaker.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 6,00 lei
Descriere

Toamte Moneymaker

 

Este unul dintre  cele mai populare soiuri .  Se poate cultiva siin sere/solar (de preferat), dar si in gradina. Plantele au crestere nedeterminata, de aceea au nevoie de tutotare. Fructele sunt de marime medie, 90-100 gr., egale cu un gust acidulat, foarte potrivite pentru pasta.  Sunt o excelenta sursa de vitamina C si de antioxidanti.

Soiul este timpuriu, foarte productiv si cu crestere rapida.

Planta este viguroasa, inalta, ciorchinii au intre 7 si 12 fructe, de aceea trebuie avut grija ca lastarii sa fie sprijiniti sau legati, pentru ca se rup sub greutatea rodului.

Moneymaker este un soi  rezistent, dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa stropim, profilactic, plantele cu solutii bio de combatere a diferitelor boli si daunatori (infuzii din plante sanitar – tataneasa, coada calului, rostopasca, galbenele etc., foi de ceapa, bicarbonat de sodiu, lesie).

INSAMANTARE

In vederea obtinerii rasadurilor pentru sera/solar  se seamana in interior, din ianuarie pana in aprilie in substrat pregatit si udat anterior, la 0,5 cm adancime.

Recipientele se pun in loc luminos, si calduros (20-25oC), acoperindu-le cu folie sau sticla, care se va indeparta la momentul rasaririi. Substratul se pastreaza umed. Rasadurile apar, de regula, in 7-14 zile. Se repica in vase separate, cand plantele sunt suficient de mari pentru a fi manipulate (plantutele se tin doar de frunzele cotiledonale, niciodata de tulpinita).

 In  aprilie - mai se transplanteaza in sera/solar. Inainte de transplantare (dupa ce a trecut pericolul de inghet) obisnuiti plantele tinere cu temperatura exterioara. Distanta  intre plante este de 45-60 cm. Indepartati copilii, ori de cate ori acestia apar si ciupiti varful (carniti) dupa ce  s-au format 5-6 inflorescente.

In vederea obtinerii rasadurilor in gradina, se seamana, in interior, in martie – aprilie. Inainte de transplantarea in gradina (dupa ce a trecut pericolul de inghet si pamantul este suficient ncalzit) obisnuiti  treptat plantele tinere cu temperatura exterioara. Distanta intre plante este de 45-60 cm. Plantele necesita tutorare, copilire si carnire.

 

 

NOTA:  plantele crescute in sere/solar necesita ventilare si udare intense. Hraniti cu regularitate din momentul aparitiei inflorescentei. Recurgeti la polenizarea manuala.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.