Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

THYMUS vulgaris - Cimbru de camp

Plantă aromatică, perenă
Descriere: Cimbrul creste sub formă de tufă. Cimbrul se poate cultiva în containere și/sau în gradină. Are o aroma deosebita, puternică, fiind foarte apreciata în bucătăria multor popoare. Planta poate fi cultivata și în ghivece, pe pervazul ferestrei, bucurându-ne cu bogăția frunzișului aromat, pe tot parcursul anului. Lăstarii se tund regulat pentru a stimula îndesirea.
Semănare - Februarie-Mai
Plantare - Mai-Iulie
Recoltare: Martie-Noiembrie.
Ambalare: plic cu 1000 semințe
Thyme.jpgThyme.jpg
Thyme.jpgThyme.jpg
Thyme.jpgThyme.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 4,00 lei
Descriere

Tehnologia de cultura

 

Planta perena, sub forma de tufa aromatica. Poate  fi cultivata in ghivece dar, la fel de bine si in gradina. Are  o aroma deosebita, puternica, fiind  foarte apreciata in bucataria  multor popoare. Planta potrivita si pentru cultura in ghivece. In acest fel va bucura cu bogatia frunzisului aromat pe tot parcursul anului.

Semanat in interior din februarie pana in mai. Se seamana in recipiente cu substrat pregatit si udat in prealabil, la o adancime de 0,5 cm. Recipientele se pun in loc luminos, si calduros (ideal 15-20oC). Substratul se pastreaza umed. Rasadurile apar, de regula, in 14- 28 zile. Repicati rasadurile in recipiente separate.  Inainte de transplantare (dupa ce a trecut pericolul de inghet) obisnuiti plantele tinere cu temperatura exterioara. Se transplanteaza la distanta de 25 cm intre plante.

Recoltarea: ciupiti lastarii tineri si taiati-i pe cei crescuti, pentru a permite plantei sa se regenereze continuu. Verdeata se poate conserva prin uscare. Lastarii florali trebuie taiati pentru a pastra aroma intensa a plantei. Protejati planta pe timp de iarna.

 NOTA: Planta se tunde periodic pentru stimularea indesirii. Pentru a pastra aroma puternica, nealterata, frunzele se adauga in mancare doar la sfarsit. Este intens utilizata pentru aromatizarea multor feluri de mancare.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.