Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

TARRAGON Russian - Tarhon

Plantă perenă, care se cultiva mult mai simplu decât tarhonul franțuzesc
Descriere: Plantă aromatică cu frunze aromate și creștere viguroasă. Poate fi cultivat atât în ghivece, cât și în grădină. Are o aroma deosebită, fină, fiind foarte apreciat în bucătăriile multor popoare. În lunile reci, aroma nu este la fel de intensă. Cel mai bine se conservă prin congelare.
Semănare - Martie-Mai
Plantare - Mai-Iunie
Recoltare: Mai-Octombrie.
Ambalare - plic cu 350 seminte
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 4,00 lei
Descriere

Tehnologia de cultura

 

Planta perena, care poate fi cultivata si ca planta anuala, in ghivece, dar, la fel de bine creste si in gradina. Are o aroma deosebita, fina, fiind foarte apreciata in bucatariile multor popoare. Se cultiva mult mai simplu decat tarhonul frantuzesc.

Semanat in interior din martie pana in mai. Se seamana in recipiente cu substrat pregatit si udat in prealabil, la o adancime de 0,5 cm. Recipientele se pun in loc luminos, si calduros (ideal 15-20oC). Substratul se pastreaza umed. Repicati rasadurile in recipiente separate.  Inainte de transplantare (dupa ce a trecut pericolul de inghet) obisnuiti plantele tinere cu temperatura exterioara. Se transplanteaza la distanta de 45 cm intre plante.

Recoltarea: ciupiti lastarii tineri si pe cei crescuti, pentru a permite plantei sa se regenereze continuu. Prin  congelare verdeata se poate conserva mult mai bine decat prin uscare. Protejati planta, prin mulcire, in zonele cu ierni grele.

 NOTA: Planta se tunde periodic pentru stimularea indesirii. Pentru a pastra aroma puternica, nealterata, frunzele se adauga in mancare doar la sfarsit. Este intens utilizata pentru aromatizarea felurilor de fasole, cartofi, peste. In perioada rece, aroma este mai putin intensa, asa ca, folositi tarhonul congelat.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.