Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

PHYSALIS peruviana Cape Gooseberry - Physalis comestibil

Plantă anuală,
Descriere: Plantă viguroasă, înaltă (100-150 cm)ramificata. Fructele galben-portocalii, sunt foarte aromate dulci și rezistente la păstrare. Fructele se consumă proaspete, în salate de crudități sau de fructe, se pot conserva în diferite moduri: dulceață, gem, suc, compot, marinate in oțet aromatizat. Sunt o reală sursă de vitamine, antioxidanți și multă sănătate.
Semănare - in interior, pentru răsad: Februarie-Martie
Plantare - Mai
Recoltare: Iulie-Octombrie.
Ambalat: 100 seminte / plic
seminte de physalis peruviana
seminte de physalis peruviana
seminte de physalis peruviana
seminte de physalis peruviana
seminte de physalis peruviana
seminte de physalis peruviana
seminte de physalis peruviana
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 9,00 lei
Descriere

Tehnologie de cultura

Fructele micute, stralucitoare, deosebit de savuroase au un gust usor picant. Pot fi consumate atat crude cat si prelucrate termic sub forma de: gemuri, dulceturi, sucuri, compoturi, siropuri, sosuri. Pot fi congelate, deshidratate, murate.

Fructele sunt coapte,  atunci cand invelisul trece de la culoarea verde la cea auriu-maronie.  Deasemenea, pot fi pastrate una, pana la  doua luni, in stare proaspata,  daca le lasam  in „husele” lor cafenii. Este un soi rezistent la bolile si daunatorii tomatelor.

Semanat in interior, din februarie pana in martie. Se seamana in recipiente separate, cu substrat pregatit si udat in prealabil, la adancimea de 0,5 cm. Recipientele se pun in loc luminos, si calduros (ideal 20-25oC). Substratul se pastreaza umed. Rasadurile apar, de regula, in 7-14 zile. Se dezvolta in conditii de racoare nu de frig. Se repica in vase separate, cand plantele sunt suficient de mari pentru a fi manipulate (plantutele se tin doar de frunzele cotiledonale, niciodata de tulpinita).  Inainte de transplantare (dupa ce a trecut pericolul de inghet) obisnuiti plantele tinere cu temperatura exterioara. Se transplanteaza in gradina sau in sera/solar in luna mai, si se protejeaza cu folie sau sticla, pana prind puteri.  In gradina se vor planta intr-un loc cu mult soare si ferit de curenti puternici de aer cate doua plante pe metrul patrat. Plantele necesita sustinere (tutorare). Udati o data pe saptamana, dar intens, o data cu hranirea. Incetati udarea incepand cu luna august, astfel incat,  energia plantei sa fie concentrata pe rodire si nu pe formarea frunzisului.

NOTA: Nu semanati prea devreme, pentru ca riscati sa germineze greu, sau deloc.Daca totusi trebuie sa semanati mai devreme, acoperiti substratul cu un material geotextil, pentru ca la interior, sa se acumuleze caldura si umiditatea necesare  plantelor pentru o germinare si  rasarire energice. Daca doriti sa semanati direct in gradina, asigurat-va ca substratul nu este rece, iar conditiile climatice permit o temperatura potrivita germinarii si rasaririi de 17-20oC (15-18 oC dupa alte pareri). Sustineti (tutorati) plantele, iar pentru formarea tufei, ciupiti  lastarii laterali de sub primul mugur. Pe cei de deasupra lui  nu-i ciupiti.

 

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.