Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

OCIMUM basilicum Red Leaved - Busuioc rosu

Planta aromatică, anuală de ghiveci sau de gradina
Descriere: busuioc cu frunza roșie, și aromă intensă de cuișoare.
Ingredient nelipsit pentru pizza sau salate.
Semănare- in interior: Ianuarie-Decembrie
in exterior: Mai - Iunie
Plantare: Mai - Iulie
Recoltare: Ianuarie-Decembrie.
Ambalat: plic/300 seminte
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 4,00 lei
Descriere

Tehnologia de cultura

 

Planta anuala, aromatica, ce poate fi cultivata in ghivece dar, la fel de bine creste si in gradina. Se cultiva usor, are o aroma racoritoare si se potriveste de minune la multe feluri de mancare din pui si peste, in salate.

 Semanat in interior: pe tot parcursul anului pentru cultura de interior si din martie pana in mai pentru rasadurile plantate afara. Se seamana in recipiente cu substrat pregatit si udat in prealabil, la o adancime de 0,5 cm. Recipientele se pun in loc luminos, si calduros (ideal 15-20oC). Substratul se pastreaza umed. Rasadurile apar, de regula, in 7-14 zile.  Inainte de transplantare (dupa ce a trecut pericolul de inghet) obisnuiti plantele tinere cu temperatura exterioara. Se transplanteaza la distanta de 20 cm intre plante.

Sau semanat in exterior: la locul definitiv, intr-un substrat pregatit si udat in prealabil, la 0,5 cm adancime. Rasadurile se raresc, lasand 20 cm intre plante. Pentru a avea plante proaspete tot anul, se seamana, esalonat, la interval de cate o saptamana. Se poate recolta incepand din luna iunie.

 NOTA: Florile se indeparteaza, in cazul in care se doreste o perioada mai lunga de infrunzire. Pentru a pastra aroma puternica, nealterata, frunzele se adauga in mancare doar la sfarsit. La  gatit isi pierde culoarea.

 

 

 

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.