Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

CORIANDRUM sativum (for seeds) - Coriandru de seminte

Planta anuala cultivata pentru seminte dar si pentru verdeata
Descriere:seminte si frunze aromate
Perioada de semanare/recoltare: mai-iunie/ iunie-octombrie.
Ambalat: 150 seminte / plic
Coriander for Seeds.jpgCoriander for Seeds.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 4,00 lei
Descriere

Coriandru de seminte

Descriere

Coriandrul este o planta anuala, erbacee din aceeasi familie ca si patrunjelul. Are o inaltime de 55-60 cm. si formeaza o rozeta de frunze si o tija tubulara,  ramificata. Frunzele sunt aromate si se folosesc atat  in scop culinar cat si medicinal.

Perioada de vegetatie este de 110-125 de zile, iar de la semanare pana la rasarire are nevoie de circa 2-3 saptamani.

Este o planta foarte rezistenta la frig, suportand  o temperatura de chiar - 10 oC , iar plantutele tinere, care au deja 6-10 frunze, pot  rezista pana la – 16/ – 18 oC !

Inmultire si ingrijire

Semintele incep sa germineze deja  la 6 oC, de aceea le putem  semana foarte devreme, direct in gradina. Desigur, temperatura ideala, totusi, este de 18-20 oC. In  schimb, caldura excesiva are o influenta negativa asupra lui.  La  o temperatura  de peste 34 oC aroma i se schimba, iar plantele devin infertile.

Se seamana din martie si pana in iunie. Coriandrul iubeste foarte mult soarele, de aceea i se va oferi un loc cat mai luminos, mai ales daca dorim sa obtinem de la el seminte. La  umbra el va inflori mai tarziu, iar recolta, dar si continutul in uleiuri volatile scad. Solul va fi eliberat de buruieni, bine afanat si udat in prealabil. Plantele mari vor fi mulcite, pentru a se pastra umiditatea necesara.

Pe cat de mult ii place soarele, pe atat ii place si apa, dar nu cea care balteste. Are nevoie de multa apa atat pentru ca frunzele sa-si pastreze aroma deosebita si pentru a  nu deveni amare, cat si pentru ca fructele (semintele) sa fie de calitate.

Vom inceta sa mai udam coriandrul in momentul in care fructele (semintele) au inceput sa se inchida la culoare.

Proprietati curative

Coriandrul, este cunoscut ca fiind o planta cu  proprietati analgezice, antidepresive, antiinflamatoare, detoxifiante, creste pofta de mancare, avand o actiune benefica asupra tractului digestiv. Frunzele tinere au un bogat continut de vitamina C, B, B2, caroten, rutina. Este antitusiv, antiseptic (fructele). Ajuta in tratarea diferitelor reactii alergice. Ranile se vindeca de 2-3 ori mai repede folosind tinctura de coriandru. Halena se rezolva doar mancand cateva boabe de coriandru.

Proprietati culinare

Fiind o planta condimentar-aromatica, coriandrul este  frecvent utilizat in bucataria asiatica, orientala si in cea a popoarelor caucaziene. Verdeata (frunzele) se utilizeaza ca adaos aromatizant si vitaminizant in diferite salate de cruditati, imbunatateste  gustul ciorbelor  sau supelor-crema de fasole, linte, mazare, imbogateste savoarea  diferitelor sosuri. Semintele rasnite se folosesc la felurile din carne, pentru marinarea si aromatizarea pestelui. Deasemenea, semintele se folosesc si la aromatizarea unor tipuri de paine, la fabricarea de lichioruri, iar in Anglia se prepara un anumit tip de bere.

In gradina alunga diferitele insecte daunatoare, atrage pe cele benefice, fiind o planta  melifera.

 

 

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.