Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

BRASSICA oleracea capitata - January King 3 - Varza de Savoia

Varza tip savoia.
Soi tarziu, foarte rezistent la inghet cu frunze ondulate , deculoare verde, cu nervuri si margini purpurii.
Semanare:in interior - Martie-Mai
in exterior - Aprilie-Iunie
Plantare: Iunie-August
Recoltare: Noiembrie-Martie
Ambalare: 500 seminte/plic
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 4,00 lei
Descriere

 VARZA de SAVOIA – JANUARY KING 3

Acest soi, deosebit, este o combinație unica (nu hibrid!) între varza de savoia și varza albă.

Este, fără doar și poate, cel mai rezistent soi dintre cele cunoscute. Nu numai că suportă gerurile prelungi fără probleme, dar gustul frunzelor are de câștigat, devenind extrem de bun și savuros.

DESCRIERE.

Foile suculente, fine, fără nervuri rigide au o textura de tip savoia. Căpățînă este mai afânată, de culoare verde –albăstruie cu vârfuri violacee și poate cântări intre 1,2 și 1,8 kg. Este un soi foarte potrivit pentru păstrarea peste iarna.

SEMĂNARE și ÎNGRIJIRE.

Soiul January King 3 se cultiva și prin răsad și prin semănare direct în sol.

Pentru răsadsemănarea se face cu 4, maximum 5 săptămâni înainte de transplantarea la locul definitiv. Adâncimea de semănare este de 1,5 cm, și se face în recipiente cu substrat pregătit și udat în prealabil. Recipientele se țin în seră neîncălzită, solar. În 2-3 săptămâni apar răsadurile. Când răsadul este suficient de dezvoltat, poate fi transplantat la locul definitiv, pregătit din timp, la o distanta de 60 cm între rânduri, dar numai după o călire prealabilă. Temperatura ideală pentru dezvoltarea verzei este de 12-18 grade, iar vârsta răsadului sa nu depășească 5 săptămâni, deoarece, altminteri, stagnează din creștere.

Afara, semănarea se face într-un sol afânat, curățat de buruieni și bine udat, imediat ce pământul este suficient de încălzit. Adâncimea de semănare este de 1,5 cm, distanta dintre plante de circa 35-40 cm, iar intre rânduri de 60 cm.

Chiar dacă este un soi rezistent la seceta, totuși, în perioadele de uscăciune, plantele vor avea nevoie de apă din belșug (udare și dușuire 1 data/săptămână). Substratul se păstrează afânat, liber de buruieni. In acest caz, mulcirea  cu diverse materiale vegetale, este foarte indicata.

Prima hranire se face la 15-20 de zile după transplantarea răsadului la locul definitiv cu infuzii de buruieni, urzica și tătăneasă, iar a doua hrănire – când începe să se formeze căpățâna, și folosim îngrășământ pe bază de potasiu și fosfor. În acest caz, utilizarea cenușii, înglobată în substrat sau a apei de cenușăîmpreună cu infuzie de tătăneasă, prin udare direct la rădăcină, asigură necesarul de fosfor, potasiu dar și de alte elemente hrănitoare. Pudrarea cu cenușă este foarte benefica în cazul verzelor.

 

January King 3 este un soi cu multiple calități: este rezistent la frig, la secetă, la boli și dăunători. Proprietățile multiple (puține calorii, conținut mare de potasiu, fier, etc, întăritor al sistemelor circulator, coronarian, nervos) fac din acest soi un extraordinar aliment, nu numai savuros, dar și extrem de sănătos.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.