Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

BRASSICA oleracea acephala - Black Magic - Varza Kale de frunze -STOC EPUIZAT

Varza de frunze, Kale (furnizor Johnsons)
Soi italienesc, imbunatatit, cu o deosebita toleranta la ger.
Semanare:aprilie-iunie
Recoltare:iunie-decembrie pentru foi crude (baby leaf) si/sau septembrie-martie pentru plante mature
Ambalare: plic cu 50 seminte
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 9,00 lei
Descriere

VARZA KALE – Black Magic

Este un soi italienesc, imbunatatit, cu o mare rezistenta la frig si la inflorire.

Foile extrem de decorative sunt crocante, savuroase si foarte bogate in nutrienti. Florile tinere se pot utiliza pe post de broccoli.

Este varza, asa zis, furajera, care nu formează căpățâna, ci doar o mulțime de foi, generoase și crețe. 

Varza kale, este o leguma foarte simplu de cultivat. Este  foarte rezistentă la condițiile de climă, mai ales la frig, tolerând,  fără probleme, geruri de  –10 °C . În felul acesta, o putem recolta în luna decembrie, pentru a o invita, pe post de răsfăț culinar, la masa de Revelion. 

Pentru obținerea răsadului,  fie in  martie-aprilie, fie  cu 6 săptămâni înainte de ultimele înghețuri târzii , se  seamănă in interior, in recipiente/ răsadnițe, la 1,2 cm adâncime,  într-un substrat bine afânat si udat. Se acoperă si se țin la lumina si căldură. Cu 10 zile înainte de plantarea răsadurilor  in gradina vom avea grijă să le călim si să le obișnuim cu aerul, vântul si soarele direct .

Însămânțarea direct în grădină, se face  la sfârșitul lunii  mai, sau începutul lunii iunie.  Este  perioada în care si Musca verzei își încetează activitatea distructivă. Pentru aceasta, se alege un loc cât mai însorit, chiar dacă varza Kale suporta si locurile  ușor  umbrire.

Kale este o cultura nepretențioasă, se dezvolta aproape in  orice fel de sol, dar, firește, se va simți cel mai bine într-un substrat afânat si fertil  Se seamăna la o adâncime de circa  2,5 cm, si   la distanta de  60-75 cm intre plante. Se uda bine si, eventual, se va mulci cu fân sau paie.

Îngrijire: eliminarea periodica a buruienilor, udare frecventa si abundentă, mai ales pe timp de secetă, trebuie ferită de insectele care atacă vărzoasele, folosind remedii ecologice: stropiri cu diferite substanțe repelante, cum ar fi leșia, infuzie de usturoi, de foi de ceapă, pudrarea solului si plantelor cu cenușă  de lemn sau, folosirea unei folii din pânză albă (agrotextil), pentru a împiedica insectele sa-si depună ouăle.

Recoltarea: varza Kale poate fi lăsată să se dezvolte liber, până spre mijlocul lunii ianuarie. Putem tăia mijlocul pentru a stimula dezvoltarea foilor laterale. Acest lucru va face posibilă recoltarea de foi fragede pană spre luna aprilie. Ca la orice vărzoasă, si frunzele  verzei Kale devin mai savuroase si mai dulci după ce le-a atins gerul.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.