Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

BRASSICA juncea - Red Frills - Mustar Oriental

Planta anuala
Descriere: Frunze deosebite, adânc crestate, închise la culoare, care se iuțesc pe măsură ce se dezvolta și se măresc
Semanare: Martie-August
Recoltare: Aprilie-Octombrie

Ambalare: plic/350 seminte
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 5,00 lei
Descriere

MUSTAR ORIENTAL – Red Frills

Frunzele tinere sunt foarte bune în salate, iar cele mature, dau o notă picantă felurilor gătite

Muștarul Oriental este foarte simplu de cultivat. Frunzele sale deosebite, adânc crestate, închise la culoare, se iuțesc pe măsură ce se dezvolta și se măresc.

Semănare, plantare, îngrijire

Muștarul oriental este foarte simplu de cultivat.

Se seamănă direct pe locul pregătit în prealabil, din aprilie pana în iulie, eșalonatîn vederea obținerii de frunze proaspete tot sezonul.

De preferat să se semene pe rânduri, la distanta de 20 cm intre ele, la adâncime de 0,5-1,00 cm. Pământul  se tasează ușor si se udă. Pentru a recolta continuu, se va seamănă la interval de 2-3 săptămâni. Când  răsadurile sunt suficient de dezvoltate, se vor repica la distantă de 10-15 cm

Udarea trebuie să fie sistematică, plivirea este obligatorie, iar hrănirea se face  periodic, cu purin de urzică sau soluție de gunoi de păsări.

Frunzele, pentru salata sau pentru gătit, se pot culege continuu.

Pentru cultura in solar sau tunel, se seamana din septembrie pana  in februarie (pentru recolta continua). Semanati in recipiente sau alveole si transplantati plantutele cand au 7,5 cm inaltime. Durata pana la recoltare dureaza, in lunile de toamna-iarna, aproximativ 65-90 zle in functie de temperatura.

Câteodată, răsadurile pot fi atacate de puricii vărzoaselor. Pentru preîntâmpinarea sau reducerea atacului trebuie urmărit nivelul de umiditate al solului. Substratul nu trebuie sa se usuce si, este foarte bine, ca periodic, sa se presare cenușă. Vara este bine sa fie semanat impreuna cu coltunasi sau bob, care sunt plante capcana, dar si cu plante repelante (craite sau aromatice)

In scop culinar se folosesc frunzele si tulpinile. Frunzele, de regula, se folosesc crude, in salate, preparate in saramura sau gătite. Ele se mai pot folosi uscate, măcinate in pulbere, drept condiment pentru felurile de peste si carne. Tulpinile tinere, crude sunt moi si suculente. Se taie, se lasă un timp in soare sa se pălească, după care, se pun in recipiente, presărându-le cu sare, ca sa lase mult suc. După aceea, se adaugă condimente după preferințe, se amesteca si se utilizează in calitate de antreu sau garnitură picantă.  

Frunzele mustarului , fiind deosebit de decorative, se vor integra de minune, ca bordura, in rondul de flori.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.