Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

BETA vulgaris - Albina Vereduna - Sfecla de masa alba

Sfecla alba
Soi vechi (heirloom) olandez, monogerm.
Recoltare: 65 zile de la semanare
Ambalare: plic cu 100 seminte multigerm
seminte de sfecla alba albina vereduna
seminte de sfecla alba albina vereduna
seminte de sfecla alba albina vereduna
seminte de sfecla alba albina vereduna
seminte de sfecla alba albina vereduna
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 6,00 lei
Descriere

ALBINA VEREDUNA

Soi vechi (heirloom) olandez, cu gust mult mai dulce decat cel al sfeclei rosii. Are o savoare si aroma usor deosebite fata de sfecla de masa traditionala. In plus are avantajul ca nu pateaza in timpul procesarii. Copiii sunt primii care o vor aprecia pentru dulceata, savoarea si ciudatenia ei.

Chiar daca este un soi multigerm (din samanta apar mai multe plante), este foarte simplu de cultivat. Ii plac zonele racoroase, dar daca vremea este prea rece, emite tije florale. Substratul trebuie sa fie neutru, bine afanat, ca sa permita circulatia oxigenului si a apei catre radacini. Umiditatea se pastreaza, mulcind randurile cu iarba vesteda sau paie. Dupa ce a inceput sa se formeze ”capatana, ” este bine sa fie udata (cel mult de trei ori) cu apa salina (2 linguri de sare neiodata, de muraturi, la 10 l apa de ploaie sau neclorata). Din cand in cand, cam de 4-5 pe pe sezon, vom pudra substratul si frunzele cu cenusa de lemne pentru aportul de elemente hranitoare, mai ales potasiu, si pentru preîntâmpinarea atacului cu fungi (mana)

Este ideala in salate crude sau de cruditati, gatita, marinata sau preparata cu hrean si otet de mere. Este o garnitura perfecta pentru pește sau pui. Frunzele tinere sunt excelente ca salata sau gatite precum spanacul. 

Continutul ridicat de vitamine, acid folic si magneziu o recomanda, inca odata, ca pe o leguma ce ar trebui sa devina indispensabila gradinii, buctariei si sanatatii noastre.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.