Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante TECOMA (CAMPSIS) radicans - STOC EPUIZAT

Tecoma radicans/ Campsis radicans
Denumiri populara: Luleaua Turcului, Pipa Turcului, Trompeta de Virginia sau Trambita Cataratoare
Planta cataratoare
Inaltimea (cm)12-14m
Perioada de inflorire: sfarsitul lunii iulie-septembrie
Culoare flori: rosu, galben, portocaliu
Tecoma (campsis) radicans.jpgTecoma (campsis) radicans.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 10,00 lei
Descriere

TECOMA

Generalitati. Tecoma face parte din familia Bignoniaceae, 12 specii fiind de origine americana, in vreme ce alte doua provin din Africa. O mai gasim sub denumirile sinonime: Bignonia radicand sau Campsis radicans, sau, populare: Trambita cataratoare, Trompeta de Virginia, sau Luleaua Turcului. Este o planta cataratoare cu numeroase flori rosii, portocalii sau galbene, in forma de trompeta, care decoreaza minunat locurile in care este plantata.

Frunzele sunt penat - compuse cu 9-11 foliole. Culoarea lor este verde intens, intr-o perfecta potrivire cu galbenul, rosul sau portocaliul florilor.

Florile mari, tubulare, lungi de 6-9 cm, pot avea culoarea portocalie, galbena sau rosie si sunt grupate in buchete terminale abundente. Inflorirea are loc, incepand cu sfarsitul lunii iulie, pana in septembrie.

Ingrijire. Tecoma se adapteaza la toate tipurile de sol de la campie pana in zona de deal. Nu este prea pretentioasa, dar, totusi, prefera si se dezvolta mult mai armonios in solurile bine drenate, fertile. Ne fiind o planta pretentioasa, Tecoma poate fi amplasata intr-o zona cu orice tip de sol, singura conditie fiind ca apa sa nu balteasca. Este toleranta cu seceta si vanturile si creste pana la 13 metri, putand fi expusa atat in plin soare, cat si in locuri partial umbrite.Vegeteaza bine in plina lumina. Sufera in iernile geroase cand degera, dar se reface foarte repede din lastari. Suporta tunderea, care este bine sa se faca iarna si, care permite modelarea in forme foarte diverse.

Tecoma radicans are tulpini lungi de peste 10 m si grosimi de 0.5 m. Planta are nevoie de ceva pe care sa urce si de care sa fie legate doar in primele faze de dezvoltare. Dezvoltandu-se, fixarea pe suporturi sau varii suprafete se va realiza prin radacinile adventive, usor de observat pe lastarii lemnificati. Este o planta care decoreaza splendid zidurile (obligatoriu se tine sub control traseul plantei), coloanele, pergolele, etc.

 

Tocmai de aceea, neaparat, trebuie atrasa atentia! Tecoma este o planta foarte viguroasa, puternica. O clipa scapata din ochi, si ea se insinueaza, gratios ce-i drept, dar foarte hotarat, prin crapaturile zidurilor, peretilor, tencuielii sau pe sub acoperis, rupanad, desfacand, largind crapaturi, goluri,in drumul ei spre soare si lumina. Deci: atentia neobosita sitinerea sub controlul permanent (prin tundere si/sau indepartarea de zonele periclitate) sunt cele doua lucruri absolute obligatorii, legate de ingrijirea acestei superbe invazive.

Inmultirea se face prin:

- divizarea radacinilor, inclusiv a lastarilor;
- butasii din lemn tanar sau batran (lasati locul unde a fost facuta taietura sa se usuce inainte de a planta in pamant lastarul);
- prin seminte, sadite direct afara, toamna, sau in interior, in rasadnite (tecile trebuie lasate sa se usuce pe planta si dupa aceea trebuie scoase semintele; daca sunt curatate cum trebuie, acestea pot fi pastrate pentru mai mult timp);
- marcotaj.

Boli si daunatori
Nu exista boli sau insecte care sa aduca daune notabile plantei.

 

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.