Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Echinacea purpurea - White Swan - Alba

Descriere: Planta viguroasa, inalta (80-120 cm.), cu flori mari, cu petale albe si centrul ciocolatiu, foarte indragite de insectele polenizatoare si de pasari. Planta foarte decorativa, dar si benefica, cu proprietati medicinale de exceptie.
Perioada de decor: iunie-octombrie
Ambalare: ghiveci 15/15
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 12,00 lei
Descriere

ECHINACEA

Este o planta perena nu doar decorativa, ci un adevarat farmacist la indemana, pentru ca toate partile plantei, de la radacini-rizomi, tulpina, frunze, flori si pana la seminte au proprietati curative. Echinacea este o planta perena care a ajuns in gradinile din Romania de pe meleaguri Nord-Americane, mai precis din preeriile americane. Sunt  mostenire de la triburile de indieni din nordul Americii, vajnici cunoscatori de leacuri daruite de natura.

Planta este inalta, 80-120 cm, cu frunze lanceolate, usor dintate pe margini, aspre, cu perisori, cu flori dispuse pe tije inalte, de culoare roz, alb, galben. Florile amintesc margaretele, numai ca centrul este foarte bombat, asemanandu-se cu un mic arici, conferind un aspect special plantei. Înseși  „maciuliile” devin punct de atractie in gradina, iarna, nu numai pentru pasarile, care se hranesc cu semintele lor, ci prin aspectul decorativ pe care-l au.

Infloreste din iulie pana la primele brume, cam 45-50 de zile, dar, daca se indeparteaza florile fanate, pentru a nu permite formarea semintelor, echinacea va inflori pana tarziu.

Planta are nevoie de un sol feritil, afanat, permeabil la aer si apa, si fireste, mult soare. Este rezistenta la uscaciune, doar este copilul preeriei, dar apa ii place mult. Nu sufera din cauza gerului, numai ca in primul an de acomodare vom avea grija sa o protejam cu un strat generos de frunze uscate sau paie, care se vor indeparta, obligatoriu, primavara  dupa ce s-a topit zapada. De altfel nici hrana buna (compost sau „supa”de buruieni) nu o refuza, daca o primeste o data, cel mult de doua ori pe sezon.

Inmultirea se face prin seminte, de preferat prin rasad (infloreste in al doilea sau al treilea an) si prin divizarea tufei,  primavara, inainte ca frunzle sa se dezvolte complet sau toamna, dupa inflorire.

Este rezistenta la ger, asa ca nu este necesar sa fie protejata pe timp de iarna. 

Proprtietatile sale curative sunt bine cunoscute: este viruso si bacterio-static, imunomodulator, ajuta la eliminarea  toxinelor si otravurilor din sange si limfa, antimicotic, antioxidant, contine o gama larga de vitamine si minerale: vitaminele A, C, E, seleniu, fier, calciu, potasiu, siliciu, etc.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.